Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στρατοκαβλοι-Εθνικιστες

Υπαρχει μια στενη σχεση μεταξυ αυτων των δυο ΔΥΣΤΥΧΩΣ μεγαλων ομαδων.
Αλλα πού φυτρωνουν?

Λοιπον φιλε στρατοκαβλε. Ακου τη δικη μου εκδοχη.

Οταν εισαι πιτσιρικι ΣΙΓΟΥΡΑ περασες μια εποχη της παιδικης σου ηλικιας παιζοντας "πολεμο" με αλλα παιδακια. Κι εγω το ιδιο. Στην πρωιμη εφηβεια αυτο θεωρειται ντροπη, και γι αυτο παιζεις call of duty, medal of honor ή metal gear (οι πιο ψαγμενοι). Ξανα, κι εγω το ιδιο. Και προσποιουσουν οτι εισαι ενας απ αυτους και θα γινοσουν Ραμπο ή εναλλακτικα James Bond να πουμε. Βλεπεις εκεινιες τις ταινιες με τον Τομ Κρουζ και μαθαινεις ολα τα κολπα του και τι οπλο χρησιμοποιει σε καθε σκηνη.
Μεχρι τοτε νομιζεις πως ολα ειναι ενα αθωο παιχνιδι που ομολογουμενως εχει γουστο.

Και καπου εκει θα αρχισεις να ακους απο γονεις, θειους, παππουδες, συμμαθητες, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ή οποιον αλλον ξερωγω το (σωστο κατα μια αποψη) "ο στρατος μας προστατευει απο τους κακους τους ξενους" (οπου "ξενοι" βαλε "τουρκοι", "σκοπιανοι", "περσες" ας πουμε) και αναβει μια σπιθα μεσα σου. Παρολο που ολοι γυρω σου περναν τον καιρο τους βριζοντας το ΙΚΑ, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΤΕ, ξαφνικα αποκτας τεραστιο σεβασμο για το στρατο, δηλαδη αλλη μια δημοσια υπηρεσια.
Γιατι? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ, δε θυμασαι τοτε που ησουνα πιτσιρικι και επαιζες και περναγες πανεμορφα ή τοτε που παιζες call of duty τι ωραια που ητανε?

Λιγο αργοτερα στην εφηβεια, ακους καπου για εναν Αλεξανδρο με το προσωνυμιο "μεγας" και λες "ε του πουστη πια, κατι καλο θα κανε για να τον λενε μεγα", ψαχνεις και μαθαινεις ποσους σκοτωσε στην Ασια και αποκτας μια στυση καλυτερη κι απο αυτη της προχτεσινης τσοντας στο youporn.
Μετα αρχιζεις και την ψαχνεις πιο πολυ και μαθαινεις για την "αντεπιθεση" της Ασιας πολλα πολλα χρονια αργοτερα με τη μορφη των Οθωμανων και κατι στραβωνει μεσα στο μυαλουδακι σου για τους γειτονες. Λες "δε μπορει να ειναι διπλα μας και να μη τους εχουμε λιανισει μετα απ αυτο".
Πηγαινεις στο σχολειο και το συζητας. Καποιοι σε λενε σπασικλα της ιστοριας. Καποιοι σε υποστηριζουν, αλλοι επειδη συμφωνουν, αλλοι απλα για το χαβαλε. Καποια ησυχα παιδακια δε λενε τιποτα, αλλα μολις πας να τα ρωτησεις θα διαφωνησουν καπως ντροπαλα. Αυτοι ειναι οι φλωροι και οι χιππηδες που δεν ξερουν και δεν ψαχνονται και δε σεβονται τη χωρα τους και δεν ειναι αξιοι να φοιτουν σ αυτο το σχολειο και (οταν μαθεις αυτη τη λεξη) θα τους αποκαλεις ανθελληνες.

Στο μεταξυ φερεσαι υποτιμητικα στους ξενους μεταναστες, αλλα γλειφεις τους ξενους τουριστες. Διοτι, πώς να το κανουμε, αλλο να σαι Αλβανος και αλλο να σαι Γερμανος.
Ακους απο καποιον μεγαλυτερο (στη χειροτερη περιπτωση τον πατερα σου) οτι υπαρχουν ανθρωποι με την ιδια γνωμη ΜΕΣΑ στη βουλη. Περιμενεις να γινεις 18 και στην πρωτη ευκαιρια τους ψηφιζεις.

Εισαι πανω απο 18, ολο και σε καποια σχολη θα χεις περασει. Ηθελες στρατιωτικη, αλλα οκ, ηταν ψηλα η βαση. Εκει μεσα γνωριζεις την πρωτη ηττα απο τους πολλους προοδευτικους που θα συναντησεις. Ειναι οι πρωην "φλωροι-χιππηδες" και νυν "αριστεροι".
Δεν πτοεισαι ομως. Γνωριζεις κατι γαματα παιδια που σε προσκαλουν για ποτο και σου βαφτιζουν τους προαναφερθεντες "αναρχοκομμουνια-απλυτους". Ω ναι, ειναι ωραιο οταν το βλεπεις ετσι. Ασε που εκει γνωριζεις και γκομενες με μεγαλα βυζγια και πλατινε μαλλια και μεγαλα βυζγια και 10ποντα τακουνια και μεγαλα βυζγια και μινι φουστες και μεγαλα βυζγια.
Πηγαινεις στην πρωτη σου συνελευση. Εχεις κανει απο πριν φροντιστηριο για το ποτε και ποιους θα χειροκροτας, ποτε και ποιους θα γιουχαρεις και τι θα ψηφισεις. Αλλιως, φιλαρακι, ξεχνα τα τα βυζια.
Γινεται πορεια. Τι, πώς, πού, με ποιο δικαιωμα? Ποιοι ειστε εσεις κυριοι που θα διαταραξετε την γαληνη και την ευημερια? Στο κατω κατω ολα ειναι μια χαρα, το λεει και η τηλεοραση. Οι ξενοι φταινε για ολα.

Κουτσα στραβα οπως ολοι παιρνεις το πτυχιο σου και αναζητας δουλεια.
Δε δυσκολευεσαι και πολυ, αφου εχεις δικτυωθει μεσω εκεινων των παιδιων που στο πρωτο ετος σε κερναγαν ποτα και σε χωνει καπου καποιος πατερας συμφοιτητη σου που ειναι στελεχος κομματος.

Μου ειναι αγνωστο το αν θα παντρευτεις ή αν θα κανεις παιδια καποτε, καθως δεν εχετε πια περαση εσεις.
Αλλα ολο και καποιο συνοικεσιο ή καποιο love bites θα σε βολεψει. Κανεις 2 υπεροχα παιδια.

Και φτου κι απ την αρχη...